Verksamhetsbesök på Tunagården samt Romme hemtjänstgrupp

15 april besökte jag Tunagården – som är ett utav våra äldre äldreboenden. De boende på Tunagården är dock bland de nöjdaste brukarna i hela kommunen. Personalen själva trodde att det bland annat berodde på den fantastiska utsikten från boendet. Men jag påpekade självklart att jag tror att det är mer än utsikten som de boende gillar – jag tror att personalens fantastiska insatser är en stor faktor som gör att de boende trivs så bra som de gör.

På Tunagården finns ca 60 boende fördelat på 6 avdelningar. Personalen vittnar även på detta boende om att de äldre har blivit sjukare och är i sämre skick än vad de var för något decennium sen. Detta är ett resultat av att våra äldre Borlängebor bor längre hemma – som till sin del beror på både lagstiftning samt att våra äldre faktiskt vill bo i sina egna hem så länge som möjligt.

Personalen önskade mer utbildning inom psykiatri och missbruk. Två sjukdomar som de ofta möter i sitt dagliga arbete. Vissa är inte dementa när de kommer in på boendet men insjuknar tyvärr i detta med åren.

Chefen på Tunagården berättade att personalen har gått på en dags utbildning i Demens.

Det fanns också en önskan om att få se mer digitala medel i arbetet.

Vi hade en lång diskussion om arbetstidernas förläggning. Där personalen för tillfället jobbar 1 extra helgpass var 12:e vecka eller jobbar en långtur. Personalen såg inte detta som något roligt val att göra. De ville snarare jobba färre helger än fler – och de långa passen tog hårt på dem. Jag sa att jag skulle ta med mig frågan till berörda ordförande och tjänstepersoner och gräva i detta. Jag hade det i bakhuvudet men kom inte ihåg hur vi formulerat oss i den politiska majoriteten – men punkt 89 (under kapitlet arbetsglädje och frisk personal) i vårt 100-punktsprogram lyder ”målsättningen är att ta bort de långa turerna”. Jag hoppas att vi ska hitta ett arbetssätt för att göra just detta.

Personalen trivdes dock på sitt jobb. De sa att de är definitionen av att “vara där för Borlängebon” och att det var bra arbetskamrater, kollegor och chefer som fick dem att vilja arbeta kvar.

Jag har också glömt att lägga upp bild ifrån mitt besök hos Romme hemtjänstgrupp. Där var jag på besök den 25/3 och mötte en engagerad grupp med medarbetare i olika delar av livet.

De pratade också om mer digitaliseringar på arbetsplatsen och ökade problem med demens hos deras brukare. Ett återkommande tema då jag gör mina besök i kommunals verksamheter. De hade ett stort upptagningsområde men trivdes bra med sina jobb. De påtalade att de ville se fler segrar i sitt arbete – detta då de ansåg att vissa mål var svåra att nå upp till, faller man på målsnöret så är det svårt att fira – även om man varit så nära, sade de.

Stort tack för att jag fick besöka era verksamheter – ni gör ett fantastiskt arbete för våra Borlängebor – åter igen tack och på återseende!