Under lördagen avgick Peter Hultqvist som Distriktsordförande

Under lördagen avgick Peter Hultqvist som Distriktsordförande för Socialdemokraterna i Dalarna. Peter höll ett fantastiskt avgångstal som var ideologiskt, allvarligt men också bitvis väldigt roligt. Peter har på ett bra sätt axlat en tung roll som Socialdemokraterna i Dalarnas främsta ansikte utåt och varit med och satt Dalarna på kartan nationellt. Peter är en politiker med bred erfarenhet – en politiker som målmedvetet arbetat med partiets intresse i främsta ledet och som pragmatiskt och reformistiskt vill och har förändrat samhället steg för steg.

Peter är inte bara en politiker, utan också en god vän vars relation jag alltid uppskattat. Jag är säker på att vi kommer se mer av Peter i Dalarna och Borlänge, men nu i andra roller.

Stort grattis vill jag också säga till Lars Isacsson som enhälligt blev vald till distriktets nya ordförande. Lars är en man jag känt under många år, en person jag också ser som en kompetent och drivande politiker och god kamrat. Lars kommer från en kommun med liknande klimat som Borlänge, med tunga exportindustrier som bas – med moderna samhällen som vuxit fram ur bruksandans mylla. Jag önskar dig all lycka till med ditt nya uppdrag att leda vårt distrikt framåt!

Bilder tagna av Socialdemokraterna i Borlänge.