Borlänge behöver mer resurser till polisen!

Jag är förbannad och sorgsen efter skjutningen vid kupolen under natten. I nuläget vet jag inte mer än den informationen vi alla fått från polisen, men det vi kan fastställa är att en person har mist livet. Mina tankar går till offrets nära och kära.

Detta är den andra dödsskjutningen i Borlänge under 2019, om något så påtalar detta vikten av att polisen i Borlänge får mer resurser och att Borlänge får fler patrullerande poliser på våra gator. Jag kommer i alla fall att driva detta och vara hård i debatten då jag möter de som har ansvaret över detta! Borlänge ska vara en trygg stad och de som försöker göra den otrygg ska sitta bakom galler!

Jag kommer informera mig mera kring situationen och kommunen har säkerställt att vi trots semestertider vid behov svarar upp på ett adekvat sätt. Jag vill försäkra er om att jag och berörd personal på kommunen följer utvecklingen och att vi har kontakt med polisen. I dagsläget är detta en polisiär fråga, men långsiktigt har vi alla ett gemensamt ansvar för att jobba för ett tryggt Borlänge.

Jag vill uppmana den som vet något om händelserna att genast kontakta polisen så att de skyldiga kan gripas. Konsekvenserna ska komma snabbt och hårt för den som sprider våld och rädsla.

Vårt gemensamma uppdrag nu är att jobba långsiktigt med tryggheten i Borlänge och här har vi ett väldigt bra och nära samarbete med Polisen och många andra aktörer i samhället.