Tre företagsbesök tillsammans med landshövdingen

I fredags besökte landshövdingen Ylva Thörn Borlänge. Jag tog tillfället i akt och tog med henne på tre företagsbesök. Vi började våra besök hos Hultqvist fastigheter som bygger lägenheter i Buskåker. Då jag ett flertal gånger åkt förbi bygget under våra guidade bussturer (av nyproduktioner i Borlänge) så var det väldigt roligt att få se insidan också!

Vid lunchtid passade vi på att träffa personalen och ägaren av Buskåkers Gästgiveri. Förutom god mat så bjöds vi på fantastiska historier om Gästgiveriet. Verksamheten startade under 1500-talet. Buskåkers Gästgiveri tillverkar egen gin, julmust, röker och gravar lax. Idag har man förutom restaurang en mindre hotellverksamhet nu fullbelagt av hockeytränande ungdomar.

Sista besöket blev på Romme Alpin. Tillkomsten av anläggningen grundades på en idé om att bygga en anläggning på det högsta berget närmast Stockholm och att vara en renodlad skidanläggning. Idag har man 350 000 besökare och 500 anställda per säsong med nya investeringar snart sagt varje sommar. Vi gjorde en tur till toppen av berget, som har en fantastisk utsikt, dock inga våfflor än, då stugan inte öppnar förrän skidsäsongen startar.

Tack Ylva Thörn för en bra dag! Tack Hultqvist fastigheter, Buskåkers Gästgiveri samt Romme Alpin för att ni tog emot oss!