Verksamhetsbesök Höstlovsveckan

Då Borlänges unga har höstlov så passar somliga Borlängebor på att ta ut några extra dagar ledigt med familjen. Men för några av våra medarbetare så pågår arbetet året runt. Under höstlovsveckan har jag besökt några av dessa verksamheter.

Under veckan har jag träffat Jakobsgårdarnas hemtjänstgrupp samt demensteamet södra. Dessa medarbetare tar hand om några av våra Borlängebor som behöver mest stöd och hjälp i sin vardag. Vi har fört samtal om ett jobb som utvecklas snabbt. Där fler och fler brukare är yngre, multisjuka och har psykiatriska besvär.

Vi pratade om den fackliga lönerörelsen som nyligen inletts och om förhoppningarna om att dessa ska resultera i mer jämställda löner.

Vår hemtjänstpersonal ville gärna också bidra mer med sina kunskaper för att våra brukare och Borlängebor ska få en bättre anpassad vård. De önskade mer utbildning inom psykiatriska åkommor och ville gärna se vårt demenscentra på plats så fort som möjligt. Jag berättade för dem att det vill jag också!

Jag vill tacka er för det arbete som ni gör, och för att ni finns till för Borlängeborna under årets alla dagar. Ni gör ett fantastiskt arbete, tack för att jag fick besöka era verksamheter!

Demensteamet Södra

Hemtjänsten Jakobsgårdarna