Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, besökte Borlänge.

Igår hade jag äran att ta emot Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning. Ministern var i Borlänge för att besöka högskolans campus i Borlänge. Jag och högskolans ledning tog tillfället i akt och visade henne den plats där högskolan ska ha sina lokaler om några år, nämligen mitt i centrum.

Då Borlänge är en utav Sveriges mest IT-företag tätaste kommuner så tog jag också med henne på ett besök på IT företaget Sogeti. Ett företag som har ett långvarigt och bra samarbete med vår lokala Högskola. Deras kunder innefattar bland annat SSAB, ABB, IKEA, Försäkringskassan och regionen. Under besöket träffade vi flera nyexaminerade studenter som pluggat vid högskolan Dalarna och som nu jobbade på Sogeti.

Sedan har jag hört ryktesvägen att Matilda är en ivrig dörrknackare. Därmed så var vi ett gäng som inte kunde låta bli att hinna med lite dörrknack i Domnarvet centrum innan ministern tog tåget hem.

Tack för besöket Matilda, tack högskolan för att ni tog så väl hand om henne, tack studentkåren för att ni var med och tack Sogeti för ett bra besök! Tack alla inblandade och välkommen tillbaka Matilda!