Verksamhetsbesök Torsångs förskola och skola

På senare tid har jag flera gånger åkt förbi Torsångs förskola och skola och velat gå in och besöka dem. Idag blev det äntligen av och jag blev mottagen av detta glada gäng som lät mig sitta med under deras APT.

Vi pratade om hur Torsångs  förskola och skola arbetar och vad de har för utmaningar i sin vardag. Vi pratade om  stabila personalgrupper och kontinuitet. Något som var viktigt för personalgruppen. Därför tog man in så få vikarier som möjligt och försökte i störta mån täcka upp för varandra vid semester och sjukdom. Allt för att barnen skulle få färre relationer att förhålla sig till om dagen. Vi pratade också digitalisering och kompetensutveckling. Barnen kan mer om teknik idag än de kunde för bara några år sedan. Ska våra pedagoger kunna lära dem så behövs inte bara tekniken, utan att man får utbildning i hur den fungerar och hur man lär ut. Vi pratade om utmaningen att personalgruppen ska kunna ligga före barnen. Innan jag åkte så fick jag en visning utav deras fina lokaler. Inte minst kan jag rekommendera att stå ett par sekunder och stirra ut genom fönstret i matsalen. Vilken fantastisk utsikt!

Tack för att jag fick sitta med under er APT idag och tack för alla bra tankar och idéer jag tar med mig!