Borlänge Live – musikfest tre helger i rad

Flera evenemang kan upplevas på plats eller hemifrån tre helger i rad med start fredagen den 28 augusti.

Spelningarna kan upplevas av 50 personer på plats eller via livesändning på webbsidan borlangelive.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla evenemangen är anpassade till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och genomförs på ett säkert sätt. Eric Gadd, Good Harvest och Moonica Mac är några av artisterna som uppträder under tre helger i augusti och september.

– Musikbranschen har drabbats hårt av inställda konserter och evenemang. Det är här är ett sätt att värna om Borlänge som musikstad och dess utövare och nå ut till publiken på nya sätt genom livesända konserter på webben, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Coronapandemin har andra effekter på människors hälsa än de som drabbas av själva viruset. När fler håller sig hemma och inte kan umgås är risken stor för en ökning av psykisk ohälsa. Borlänge Live blir en ny mötesplats i en annars väldigt krävande vardag.

– Kulturupplevelser av det här slaget kan vara ett sätt att ändå känna gemenskap med andra människor under rådande situation. Borlänge Live breddar dagens kulturutbud och ger Borlängeborna en chans att uppleva artister av hög klass, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Borlänge kommun arrangerar Borlänge Live tillsammans med Fryshuset och Dalapop.

– Artistprogrammet som presenteras är imponerade och initiativet till konserterna likaså. Att i dessa tider kunna erbjuda konserter för en liten skara människor live och till en stor skara människor via stream är viktigt för orka hålla ut till allt återgår till det normala igen, säger Daniel Olsson, verksamhetsledare för Dalapop.