Regeringens budgetförslag

Jag välkomnar beskedet om 117,5 miljoner kronor till Borlänge. Det är pengarna behövs och de betyder mycket för kommunen.

Det är positivt att regeringen satsar så pass mycket i sitt budgetförslag. Det kommer att betyda att kommunens utmaningar blir betydligt lättare att hantera.

Jag gillar speciellt de riktade satsningarna på skola och omsorg. Vikten av en stark välfärd har verkligen blottats för oss alla under 2020 och de riktade medlen kommer göra skillnad i kommunens verksamhet.

Jag gillar också att regeringen tydligt visar att de vill få fart på jobben. Bland annat genom mer pengar till yrkesvux – vilket jag tror kommer att behövas. För att få människor att gå från passivt bidragsberoende ut i arbete. Budgeten ger ekonomin en rejäl injektion det behöver Borlänge och Sverige efter pandemin. Nu gör vi en rejäl omstart!

10 341 pensionärer i Borlänge får dessutom sänkt skatt och höjd pension – det tycker jag är bra!

2012 Jan Boman kommunstyrelsens ordförande Borlänge
FOTO: ULF PALM