P1 morgon med kommunpolis Erik Gatu

Idag var jag och kommunpolis i Borlänge Erik Gatu med i P1 om utvecklingen av brotten i kommunen.

Jag anser att vi måste göra det väldigt klart att samhället inte accepterar detta beteende. Det ska bli besvärligt att ägna sig åt kriminell verksamhet i Borlänge. Kommunen måste samarbeta väl med polisen – vi måste sätta stopp och lagföra de som begår brotten.

Jag är glad över att polisen nu ökar sin närvaro i området. Jag vill också se akuta åtgärder som mer kameror och vakter.

Sedan måste vi ha ett förebyggande arbete och skapa framtidstro i alla kommunens stadsdelar. Tjärna ängar och Borlänge ska bort från Sveriges mest utsatta områden – jag kommer inte ge mig i denna fråga, vi ska bekämpa brottsligheten till sista man.

Ska vi lyckas med detta så måste alla goda krafter hjälpas åt.