Nya satsningar på E16 och markanvisning på läroverksvallen

Idag är det en riktig bra dag på jobbet! På förmiddagen har jag blivit intervjuad om de nya satsningarna på E16, satsningar som kan rädda liv i Borlänge och våra närliggande kommuner! Det är skönt att regeringen lyssnat på våra argument och nu gör nödvändiga satsningar på E16. Radio var på plats så lyssna gärna på inslaget: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

Intervju E16

Utöver E16 så är jag idag också glad över att Tunabyggen och SHH Bostad under en viss tid får förhandla med kommunen om förutsättningarna att bygga på området läroverksvallen som markanvisningen avser.

Området för markanvisningen är i centrala Borlänge med närhet till Kupolens handelsområde och Högskolan Dalarna. Området Läroverksvallen är idag en gräsbevuxen yta belägen intill Hagagymnasiet, cirka 700 m från resecentrum. På området håller plan- och markkontoret på att ta fram en detaljplan för bostäder, och letar därför efter en eller flera exploatörer som vill bebygga området.

På bild ser ni mig och Linda Nilsson Plan- och markchef i Borlänge kommun. Idag är det bara gräs på denna plätt men snart kommer vi förhoppningsvis ha fantastiskt fina lägenheter på detta centrala område. Mer info hittar du under: https://www.borlange.se/bygga-bo-och-miljo/bostader-och-lokaler/markanvisning2/markanvisning/laroverksvallen/

Läroverksvallen