Arbetsförmedlingens varsel

Att arbetsförmedlingen lägger ett stort varsel oroar mig jättemycket. Borlänge har ett behov av utbildning så att fler kan matchas mot de lediga jobb som finns i regionens närliggande företag.

Skulden för detta varsel ska läggas på Moderaterna, som i samspel med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna under hösten fick igenom en budget som sparar in 100-tals miljoner på arbetsförmedlingen.

Det här är mörkblå politik och inget annat. Tillsammans med fler politiker i regionen har jag drivit att arbetsförmedlingen och andra statliga myndigheter ska finnas nära till hands – och helst ha kontor i alla 15 kommuner i Dalarna. Kommunerna har haft bra samarbete med arbetsförmedlingen – bland annat genom Borlänges projekt dubbelt upp, där 370 Borlängebor fick ett arbete. Detta är inte politik för ett Sverige där – hela Sverige kan leva.

Jag hoppas att det i vårpropositionen kommer åtgärder som på ett klokt sätt kan styra upp detta – och i det förloppet så tänker jag vara med och samtala med regeringen, för Borlänge och regionens sak.

Intervju med SVT: https://www.svtplay.se/video/20911559/lokala-nyheter-dalarna/svt-nyheter-dalarna-30-jan-19-55-2?start=auto&tab=2019