Invigning av Georg Karlssons gata

Efter 14 år har Laila Norelius motion äntligen blivit verkstad.

En värdig invigning av Georg Karlssons gata, där skynket drogs bort till fanfarer från musikskolan.

 

 

Bland talarna återfanns undertecknad, Thage G. Petersson god vän och industriminister under Georgs aktiva tid, Peter Hultqvist som före detta kollega och nuvarande försvarsminister samt motionären Laila Norelius.

Georg var en stor man och en politiker som inte var rädd för visioner. Att det är just Dammgatan som byter namn till Georg Karlssons gata är naturligt då Dalarnas science park var ett av hans egna hjärtebarn.

 

 

 

Efter invigningen promenerade vi gemensamt till Dalarnas science park för kaffe och där möttes vi av Rytmus gymnasiets elever som spelade fantastiskt fin musik för oss.

Under fikat visade vi också filmen blå boken 2.0 https://www.youtube.com/watch?v=hxqguX8A3tI där jag fick visa hur Borlänge kommun tagit vid efter Georgs arv.

Tack till alla som deltog vid invigningen, tack till samtliga talare, tack till Georgs anhöriga och tack till både fanfar spelare och Rytmus elever. Laila Norelius fångade det nog bäst – Georg hade ett taletsätt och han hade nog sagt det idag nämligen ”det här får duga”, med den glimt i ögat som bara han hade.