Omvalet i Falun

Igår gick Falun till omval och när vi fick det preliminära valresultatet så hade de borgerliga partierna 28 mandat och de rödgröna 27 mandat – ett relativt svårt utgångsläge oavsett block. Det vi kan se är att Socialdemokraterna åter igen klart blir största parti i Falun och att Jonas Lennerthson tagit flera kliv framåt och blivit ett ansikte som Faluborna känner igen.

I ett tufft läge är det svårt att säga grattis – men jag vill ändå hälsa till våra partikamrater i Falun att detta valresultat inte hade varit möjligt utan ert frenetiska och fantastiska arbete. Av vad jag hört så har ni hunnit med 7500 samtal under er kampanj – i en valrörelse som inte kan kallas något annat än kort. Med en liten budget så har ni visat vad en modern folkrörelse kan åstadkomma.

Ministrar, riksdagsledamöter, gamla och nya medlemmar har ringt Falubor via er ringcentral – och mina sociala medier har fyllts med stolta Socialdemokrater som vill göra allt för en valseger i Falun.

Ni har också knackat dörrar – 1000-tals dörrar för att vara mer korrekt! Jag har själv varit med i Falun och knackat dörrar och den energi och det go ni hade under ert kampanjande är något ni ska ta med er in i framtiden.

Läget efter omvalet i Falun är osäkert – då ingen samlat de 31 mandat som krävs för en majoritet. Men Socialdemokraterna i Falun har definitivt hittat något i partiet som de långsiktigt kan bygga vidare på.

Som sagt så är det svårt att säga grattis – men jag vill säga såhär att mittenmajoriteter är inget att förkasta.  Mitten samverkan fungerar både i riket för Stefan Löfven och i Borlänge.