Coronapandemin är inte över!

Coronapandemin är inte över!

Idag fick vårt län skärpta lokala råd – jag förväntar mig nu att alla i Borlänge följer dessa! Det handlar om att rädda liv och vi måste alla ta vårt ansvar över att smittan inte når våra riskgrupper igen. Du kan med ditt agerande minska smittspridningen.

Regionen har ansvar över länets sjukvård och därigenom smittspårning och testning. De är nu viktigt att det blir smidigare att kunna testa sig och smittspårningen måste byggas ut. En bra smittspårning och testning är en nyckel till att smittspridningen sjunker.

Jag vet att vi alla saknar den vardag vi hade innan Corona. Att man kunde hälsa på mamma eller mormor på äldreboendet utan problem, att kunna gå på en fullsatt fotbollsmatch och verkligen känna på stämning då bollen går in i mål eller ta en bit mat med nära vänner och kanske göra någon ny bekantskap.

Vi måste dock alla sakna den vardagen lite till, detta för allas bästa.

Håll därför händerna rena och hjärtat varmt!