Mandatperiodens första företagsbesök

Ny mandatperiod – nya utmaningar. Jag som kommunalråd vill gärna träffa både de som jobbar i kommunen samt våra fantastiskt innovativa företagare. Så självklart är det dags att börja med både verksamhetsbesök och företagsbesök för den nya mandatperioden.

I fredags besökte jag mitt första företag för mandatperioden 2019-2022. Det var Borlänge företaget Eltel networks som jag hade äran att få besöka – som är ett företag inom telekombranschen.

De utgår från Södra Backa men har anställda över hela Dalarna. 34 st inom service och leverans och 23 inom bygg och anläggning. Några av deras kunder är Trafikverket, Borlänge energi och Falu Energi och vatten. Jag fick lära mig att koppartrådarna lever men att man är i ett generationsskifte och att det finns få kvar som kan jobba med underhållet av den gamla tekniken.

Eltel network ser sig också som självklara att vara med och erbjuda lösningar på samhällsviktiga funktioner i framtiden när allt blir mer och mer digitalt och automatiserat, något som jag är glad över att få höra.

Jag vill tacka för ett trevligt besök och hoppas att vi snart ses igen!