Min vardag

Jag har en trevlig och spännande vardag med att leda och utveckla Borlänge. Dagarna ser olika ut och blir ofta långa med upp till 15 timmars arbetsdag. Som vald representant för Borlängeborna är det viktigt för mig att möta folk för att lyssna in stämningar, åsikter och idéer. Därför prioriterar jag att träffa olika personer varje dag. En vanlig dag innehåller allt från besök i kommunala verksamheterna, beslutsmöten i kommunen och till samtal med människor.

 

Ett exempel på en måndag:

 

06.00
Kliver upp, läser tidningar och hemsidor för att uppdatera mig. Käkar frukost. Läser mail, kollar
Facebook och svarar på diverse sms. Tar en promenad till kommunhuset.

 

08.00

På plats på kontoret. Svarar på mail, ringer några samtal och läser handlingar inför ett sammanträde kl 13.

Möte med min sekreterare Laila Prosén. Blir uppdaterad om veckans aktiviteter. Vi läser post, bokar in möten och går igenom mailboxen som innehåller 380 obesvarade mail. Vi beslutar oss för att avsätta två halvdagar för att hinna svara.

 

08.30
Kommundirektör Åsa Granat ansluter för att gå igenom viktiga strategiska frågor. Klämmer in ett akut telefonsamtal med en nämndsordförande som behöver goda råd hur de ska komma överens mellan partierna i nämnden.

 

10.00
Företagsbesök. Jag förbereder mig genom att kolla in deras hemsida och förflyttar mig dit. Bjuds på förmiddagsfika och därefter informeras jag om företaget, dess orderingång, problemställningar, framtidsvisioner etc. Vi diskuterar vad kommunen kan göra och hur vi kan samverka framöver.

Besöket drar ut på tiden, tvingas skippa lunchen och får ta en macka i bilen.

Lyssnar av mobilsvar och ringer några akuta samtal. Svarar på 13 nya sms. Sett dem tidigare eftersom jag aldrig slår av mobilen. Har bara ljudet av.

 

13.00
Sammanträde med finansutskottet. Dessa möten har en tendens att dra ut på tiden men idag måste vi vara fokuserade och hålla tiden!

 

15.30
Möte med näringslivschefen och kommundirektören för att diskutera en för Borlänge mycket viktig och rolig etablering. Känner mig positiv och full av framtidstro efter det mötet! Det är härlig fart på utvecklingen. Borlänge växer…

 

16.30
Presskonferens för att presentera beslut från finansutskottets sammanträde. Tre journalister kommer och vi pratar igenom olika frågor. Hinner inte kolla av mobilen nu det får bli senare idag.

 

17.00
En idrottsförening kommer till kontoret. De vill berätta om en ny idé som kan ge Borlänges ungdomar mer att göra. Spännande. Hoppas att vi kan hitta pengar till dem. Jag vill så gärna eftersom jag vet hur viktigt det är med våra idrottsföreningar. Men det blir svårt, pengarna räcker inte.

 

17.30
Träffar personalutskottets ordförande. Personalfrågor är svårt men spännande. Det måste bli rätt.

 

19.00
Möte med föräldrar på en skola. Jag försöker svara på alla frågor och tar med mig deras synpunkter. Det är viktigt att lyssna på föräldrarna. Jag vet ju själv hur det känns.

 

21.00
På väg hemåt. Ringer samtal och svarar på sms. Ringer hustrun som är på tjänsteresa. Vi ska ses i morgon kväll.

 

22.00
Kvällsfika framför nyheterna på TV. Lyssnar extra på ett inslag om det politiska läget i USA. Jag gillar amerikansk politik. Läser handlingar inför sammanträden i morgon. Tar fram mat ur frysen, i morgon kväll ska jag grilla.

 

23.00
I säng. Facebook:ar med sonen. Släcker och somnar direkt.