Om mig

Jag heter Jan Bohman (Janne) och är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Borlänge.  Det innebär att jag är kommunens ledande politiker och yttersta representant för Borlängeborna utifrån valresultatet 2014. Jag representerar Socialdemokraterna som är det största partiet i en majoritet bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Omsorg för alla.

Man kan ju fundera vad det är med politik som gör det så intressant. Varför väljer jag att ge i princip all min vakna tid till politiken? För mig handlar det om möjligheten att utveckla vår trevliga stad tillsammans med Borlängeborna.  Att få möjligheten att leda en stad i ständig utveckling och få bidra med mina kunskaper och idéer. Men det handlar också om att politik i sig är något väldigt utmanade, fyllt av möjligheter och framförallt roligt.

Jag föddes 1959 och växte upp i Älvsbyn i Norrbotten. Jag flyttade till Borlänge redan 1980 och bodde i Stockholm en period mellan 1983-1990. Jag är gift och har en vuxen son. På fritiden gillar jag att laga mat och umgås med min familj.

Jag har i många år arbetat inom Socialdemokraterna som ombudsman och haft olika förtroendeuppdrag i Älvsbyn, Stockholm, Tyresö och Borlänge.  Jag har studerat ekonomi, retorik och gruppdynamik som fristående kurser på Högskolan Dalarna.

Min absoluta favoritplats i Borlänge är skogen uppe i Skräddarbacken. Där brukar jag och min fru plocka svamp, njuta av tystnaden och kolla på utsikten över vår trevliga stad. Då trivs jag som bäst.